Nis

Okulumuzda bayramı büyük bir coşkuyla kutladık. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Kişisel Verileri Koruma Günü’nün amacı; kişisel verilerin korunması konusundaki farkındalığı artırmak, veri koruma bilincini zihinlerimize yerleştirmek ve veri koruma kültürünün bireyler arasında yaygınlaşmasını sağlamaktır. Bunun yanında, ülkemizin geleceği olan çocuklar ve gençlerin ilgisini bu yöne çekmek ve onların veri koruma kültürüyle yetişmelerini sağlamak da bu günün amaçları arasındadır.

Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz Burak hoca öğrencilere konu hakkında bilgi vererek sunum yaptı. Kendilerine teşekkür ederiz

Nis

Her yıl 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftasında, ülkemiz açısından önemi giderek artan kanser hastalığına karşı halkta farkındalık yaratmak, taramalara katılımı artırmak için birçok etkinlik düzenlenmektedir. Ancak halkı bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkındalık oluşturma çalışmalarının yılın bir haftası ile sınırlı tutulmayıp yıl boyunca sürdürülmesinin akılda tutulması kanser mücadelesinde önemli kazanımlar sağlayacaktır

Nis

Kütüphane haftası etkinlikleri kapsamında okulumuz kütüphanesinde okuma ve dinleme etkinliği yaptırdık. Emeği geçen Türkçe zümresine teşekkür ederiz.

Mrt

"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa Vatandır."

Bu toprakları bizlere Vatan yapan, Cihangir Ordularımızın süngüleri ile kazanılan ve tarihimize altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 109.Yıldönümünde Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.

Mrt

“Bilim ve teknolojinin önemini vurgulamak ve bilimsel düşünme yeteneğine sahip nesiller yetiştirmek hedefiyle, 1998 yılından itibaren her yıl 8-14 Mart günleri arası, Bilim ve Teknoloji Haftası olarak kutlanmaktadır.   Devletimizin ve milletimizin mimarı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir.” sözleriyle ifade ettiği gibi, devletlerin çağa ayak uydurabilmesi ve kalkınmada söz sahibi ülkeler arasına girebilmesi bilim ile mümkündür. Günümüzde tüm gelişmiş ülkelerin, bilimsel araştırmalara önem vererek bu alanda büyük harcamalar yapmakta oldukları, güçlerini bilim ve teknolojiden aldıkları görülmektedir. Gelişmekte olan ülkemiz de, dünyada yaşanan değişimi ve gelişimi yakalamak için son yıllarda bilim ve teknolojiyi etkin ve verimli bir şekilde kullanmaya, bu alandaki çalışmalara bütçesinden ciddi oranda pay ayırmaya başlamıştır. Bunun sonucu olarak da, araştırma geliştirme çalışmaları daha hızlı ve verimli şekilde ilerlemekte, ülkemizin yaşam standartları hızla yükselmektedir.   Bilim adamlarımızın ve genç beyinlerimizin, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da dünya çapında bilime ışık tutacak çalışmalar yapacaklarına yürekten inanarak, Bilim ve Teknoloji Haftası’nı kutluyoruz, herkese başarılar diliyoruz.

Mrt

İstiklal Marşımızın kabulünün 103.yıldönümünü okulumuzda büyük coşkuyla yad ettik. Ayrıca okulda düzenlenen İstiklal Marşını en güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerimizi ödüllendirdik.

"O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın."

Emeği geçen öğretmenimiz Gamze hocaya teşekkür ederiz.

Okul öğrenci meclisimiz 2.dönem genel kurul toplantısı yapıldı

Ock

Değerli öğretmenlerimizin yaptığı etkinlik ve uygulamalar için teşekkür ederiz. Daha çok bilgi ve görsel için okulumuzun sosyal medya hesabına ve resim galerisine bakabilirsiniz

meb_iys_dosyalar/34/37/758404/fotograf_galerisi_3601802.html

Ara

Okulumuz Türkçe öğretmenlerinden Pınar YURDAKOŞ, 7-B sınıfında çocukların beslenme alışkanlıklarına yönelik etkinlik gerçekleştirdi. Beslenme alışkanlıkları ailenin ve rol modellerin beslenme alışkanlıklarından etkilenir. Bizler okul başarısını arttırmak, eğitim ve öğretimin kalitesini yükseltmek ve gelecek nesillerin daha güçlü ve sağlıklı olmalarına temel hazırlamak için öğrencilerimizin sağlıklı beslenmesine önem vermekteyiz.

Kas

Okulumuzda meclis başkanı seçimini gerçekleştirdik. Okulumuzun meclis başkanlığna  7-D sınıfından Elanur TOPUZ seçilmiştir. Öğrencimizi tebrik ederiz.

Kas

Ülkemizi düşman işgalinden kurtaran ve bağımsızlığımız için Cumhuriyet'i bize armağan eden yüce komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 85. yılında saygı ve minnetle anıyoruz. Ruhu şad olsun.

Videoyu sağ üstteki simgeye tıklayarak tam ekran izleyebilirsiniz.

Ekm

Şerefli bir yaşamın bedeli, her ne olursa olsun ödenir. Küçük oyunlar, küçük oyuncularındır. Onlar, okyanusta boğulmanın adabını bilemezler! Cumhuriyet erdemdir. Cevat Güleç Ortaokulu Ailesi olarak coşkulu güzel iki kutlama yaptık.  Emeği geçen komite başta olmak üzere tüm  öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Canımız ülkeme  nice mutlu, barış dolu, bütünlük içinde nice 29 Ekimler, nice 100 yıllar diliyoruz. Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.

Ekm

Ülkemizde, 9-22 Ekim tarihleri arası Kodlama Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu haftada, geleceğin mimarı öğrencilerimizin gelişen teknolojileri yakından tanıyabilmeleri için okulumuzda dijitialleşmeyi artıran proglamaya yönelik bilgilendirici sunumlar yapıldı. Öğrencilerimizin ilgisini çekecek Robotlar'ın Gelişimi adlı pano hazırlandı. Aynı zamanda öğrencilerimizin algoritmik düşünme becerilerini geliştirmek için 5. sınıflar için Code.Org sitesinde, 6. sınıflar için Scratch 3 programında çalışmalar yapılmıştır.

Ekm

6 Ekim Sereblal Palsi Fardındalık Günü'nde okulumuzda çeşitli etkinlikler yapıldı.Öğrencilerimizin de hastalık hakkında bilgi sahibi olmaları için bilgilendirme ve pano çalışmaları yapıldı. Ayrıca öğretmenlerimiz farkındalık oluşturmak için aynı renk kıyafet giydiler.