T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEYLİKDÜZÜ - Cevat Güleç Ortaokulu

CEVAT GÜLEÇ KİMDİR?

Cevat GÜLEÇ, 1952 yılında Sinop ili Saraydüzü İlçesi Tepeköy'de doğdu. İlkokulu köyünde okudu. Cumhuriyetin Öğretmen yetiştiren eğitmenlerinden babası Murat Güleç'in ailesiyle birlikte İstanbul´a göç etmesiyle Ortaokulu İstanbul da okudu. Yedi çocuklu bir öğretmen babanın ve ev hanımı bir annenin oğlu olarak aileye daha fazla yük olmamak adına meslek öğrenmek ve hızlı bir şekilde hayata atılmak için lise eğitimini Sultanahmet Endüstri Meslek Lisesi Elektrik bölümünde tamamladı.

 

Meslek Lisesini bitirdikten sonra özel sektörde çeşitli firmalarda Elektrik Teknisyeni, Üretim Şefi ve Bakım Yöneticisi olarak yaklaşık on yıl çalıştıktan sonra 1983 yılında bugünkü Lider Holding'in temellerini attı.

 

Hayali hep üretmek ve ülkesine katma değer yaratmak olan Cevat Güleç, ilk üretimine küçük bir sanayi sitesinde plastik çerçeveli banyo aynası yaparak başladı. O dönem üretici olacağım ve yaptığım ürün de sektöründe lider olacak düşüncesiyle bugünkü LİDER markasını hayata geçirdi.

 

1980' lerin sonlarına gelindiğinde artık müşterilerine sadece fason imalat yapan bir firma değil kendi markasıyla üretim ve satış yapan bir işletme haline gelmişti.

 

1990' ların başında işlerini daha büyük bir alana taşımak ve büyütmek için Beylikdüzü İlçesi Kavaklı Mahallesindeki bugünkü merkezine taşıdı ve bölgenin ilk sanayi yatırımcısı oldu.

 

Sadece 1 çalışan ile başladığı sanayicilik serüveni iş bilgisi, ileri görüşlülüğü, yeni iş alanları geliştirmesi, müşteri odaklılığı, çalışanlarına olan saygısı ve ürün yelpazesinin genişlemesiyle büyüyerek devam etti.

 

Bugün temellerini 34 yıl önce attığı sanayi grubu Türkiye´de ve yurt dışında otomotiv, soğutma, plastik ve yapı gereçleri sektörlerinde faaliyet göstermektedir.

Türkiye´nin ekonomisine yarattığı istihdam yaptığı üretim ve ihracatıyla katkıda bulunan grubun firmaları bugün Türkiye´de ilk 1000 sanayi kuruluşları arasındadır.

 

Cevat Güleç, İşlerinin yönetiminin yanı sıra üretim tesislerinin bulunduğu bölgenin de refahını ve kalkınmasını artırmak, yeni yatırımcılara destek olmak adına çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarının bölgemizde kurulmasına öncülük etmiştir.

İstanbul'da tüm Sinoplu hemşerilerinin birlikteliğini artırmak ve Sinoplu İş adamlarına destek olmak için Sinoplu İş Adamları Derneği'ni kurdu ve iki dönem başkanlığını yaptıktan sonra Onursal Başkan olarak görevi gençlere bıraktı.

 

Ülkesine hizmet sevdalısı olan Cevat Güleç 1999 yılında Büyükçekmece İlçesi Tepecik Beldesinden Belediye Başkanlığı Adayı ve farklı dönemlerde de İstanbul Milletvekili Adayı oldu. 2009-2014 yılları arasında Beylikdüzü Belediyesi Meclis Üyeliği yaptı.

 

Cevat Güleç ülkesine ve milletine olan sevdasını "Üretmeyen bir toplum yok olmaya mahkûmdur. Üretmeninde sınırı yoktur" cümlesiyle ifade etmiştir.

 

Üçü mühendis biri öğretmen olan dört çocuğuna işlerinin yönetimini emanet ederken, çocuklarına ve beş torununa ülkesi adına çok çalışmayı, değer yaratmayı, insan yetiştirmeyi ve eğitime katkıda bulunmayı öğütlemiştir.

 

Cevat Güleç' in adı hayatının büyük bölümünü geçirdiği Yakuplu Mahallesindeki nice güzel nesillerin ve iyi eğitimli gençlerin yetişeceği Cevat Güleç Ortaokulu'nda ömür boyu yaşayacaktır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.02.2018 - Güncelleme: 17.01.2024 09:21 - Görüntülenme: 2790
  Beğen | 59  kişi beğendi