Cevat Güleç Ortaokulu

Yakuplu Mah. Yakuplu Caddesi No 27/1
Vizyon
Her yeni düşünce bir uygarlığın; her eğitimli insan çağdaş ve güçlü bir Türkiye’nin müjdecisidir. Geleceğin Türkiyesi’ni güneş gibi aydınlatmak, yıldızlar kadar yükseltmek ve çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak, bilimin ışığında yürümek için elele vermek. Atatürk ilkelerinin ışığında, mili eğitimimizin temel amaçları doğrultusunda milli ve manevi değerlerimize bağlı, aydın fikirli, çağdaş düşünceli, sorumluluk duygusu gelişmiş, kendine güvenen 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına, ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda yetiştirmek üzere orta öğrenime öğrenci yetiştirmek için varız.
Misyon
Biz, Cevat Güleç Ortaokulu olarak; Bütün öğrencilere öğrenmeyi öğrenmelerini sağlamak, onların bireysel farklılıklarına saygı duyarak ve gözeterek bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak, öğrencilerimizi daha özgür sınıf ve daha özgür okul ilkelerine uyarak eğitip geliştirmek, öğrencilerimizi bilgi toplumunun ve teknolojinin gereklerine uygun yetişmeleri için var gücümüzle çalışmak, okulumuzun eğitim çalışmalarını bilimin ve insanlığın ortak değerlerinden yararlanan kendini geliştiren ve toplumu ileri götüren güç olarak yetiştirmek, öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, yöneticilerimizi ve velilerimizi 21. yüzyıla hazırlamak, çağdaş uygarlık yolunda bilimi yol gösterici olarak görmek, okulumuzda bir atılım, bir değişim yaratarak okul toplumunun gelişmesini sağlamak için varız ve çalışmaktayız.
Başarılar
2018 yılından itibaren her yıl 5-10 öğrenci Fen Liseleri, 10-20 öğrenci Anadolu Lisesi (LGS İLE ALIM YAPAN OKULLAR) 2-6 ÖĞRENCİ Sosyal Bilimler Liseleri 10-20 öğrenci Proje Okulları
Doğalgaz Kalorifer
Ulaşım
E5 ve TEM üzerinden ulaşım mümkün olup Metrobüs Haramidere Durağına 300 m yürüme mesafesindedir.
Var
Beylikdüzü İlçesi Yakuplu Mahallesi Yakuplu Caddesi No:27/1
İl Merkezine 25 Km, İlçe Merkezinde
Kontenjan Bilgileri
Türkçe:8, Matematik:7, Fen Bilimleri:6, İngilizce:6, Din Kültürü:4, Sosyal Bilgiler:3 Beden Eğitimi:3, Müzik:1, Teknoloji Tasarım:2, Görsel Sanatlar:1, Bilişim Teknolojileri:1, Özel Eğitim:2
Adrese dayalı eğitim bölgesinden öğrenci almaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu
2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı sonunda: 6 Fen Lisesi, 10 Anadolu Lisesi (LGS Puanlı), 4 Sosyal Bilimler Lisesi, 4 Proje Okulları Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Liseleri
% 100
İl, İlçe, Okul azında tüm branşlarda müsabakalara katılım sağlanmıştır.
TÜBİTAK 2020-2021 yılı için 21 projemiz kabul edildi.
Robotik Kodlama